EV-reizigers niet langer verstrikt in een doolhof van betaalmethoden en tarieven aan snellaadpalen

België is op weg naar een toegankelijke en elektrische toekomst

De wereld van elektrische mobiliteit evolueert continu. Het laatste nieuws? Tegen 13 april 2024 zou het mogelijk moeten zijn om met een bankkaart te kunnen betalen bij elke snellaadpaal. Deze baanbrekende verandering is het resultaat van de Europese wetgeving die ons land omarmt.

Op dit moment zijn er talloze apps en laadpassen in omloop. Dit leidt vaak tot ergernis bij uw klanten aangezien de gewenste betaalmethode niet altijd wordt aanvaard. Bovendien kan het te betalen laadtarief verschillen per laadpas. Binnenkort wordt het betalingslandschap bij DC-laders vereenvoudigd, waardoor EV-reizigers niet langer verstrikt raken in een doolhof van betaalmethoden.

Nuances in de Europese wetgeving

Er zijn wel enkele nuances om in gedachten te houden. Deze Europese wetgeving geldt enkel voor nieuwe DC-laadpalen. Voor de bestaande laadinfrastructuur is dit nog niet van toepassing; deze wetgeving zal pas in 2027 van kracht zijn.

ChargePay
Eén systeem, talloze opties: ChargePay vereenvoudigt laadsessiebetalingen

Deze stap naar uniforme betaalmethoden is gericht op het vereenvoudigen van het leven van de EV-reiziger. Daarnaast wil de Europese wetgeving ook inzetten op transparante prijsinformatie voor elektrische bestuurders. Uw klanten verdienen het om duidelijke informatie te verkrijgen over het energie-, start -en parkeertarief zodat ook zij weloverwogen keuzes kunnen maken.

Wat als er nu al een oplossing is voor het complexe betaallandschap? Maak kennis met ChargePay van TSG! Met dit innovatieve betaalsysteem biedt TSG een eenvoudige, snelle en veilige oplossing voor de betaling van laadsessies. Verkiest uw klant een mobiele betaling of zijn bank-, krediet-, of tankkaart als betaalmethode? Of toch zijn laadpas? ChargePay maakt dit allemaal mogelijk, ongeacht het type of het merk van de laadpaal.

Daarnaast heeft de Europese Unie nog een ander ambitieus plan in petto. Om de elektrische mobiliteit nog aantrekkelijker te maken, wil de EU inzetten op meer laadinfrastructuur. Tegen 2025 zullen er iedere 60 kilometer laadstations beschikbaar zijn op snelwegen.

TSG gelooft dat België al heel wat stappen in de goede richting zet om het leven van EV-reizigers te vereenvoudigen. Met de implementatie van uniforme betaalmethoden en transparante prijsinformatie komen we dichter bij een elektrische toekomst die toegankelijk is voor iedereen.

Ontdek ChargePay

ChargePay, de innovatieve betaaloplossing!

You are using an outdated browser . Please upgrade your browser to improve your experience.

To upgrade your browser we refer you to:

browsehappy.com Close