Elektrificatie van Donaldsons parkeerterrein met 36 laadpalen

Donaldsons duurzame drive

In de race naar duurzaamheid heeft Donaldson een krachtige zet gedaan door hun parkeerterrein te elektrificeren. TSG heeft in Leuven 36 laadpalen geïnstalleerd, waarbij Geert Engelen, facility manager bij Donaldson, het volledige project op de voet heeft gevolgd. Wil je meer weten over zijn visie, de resultaten en de samenwerking met TSG? Lees dan verder!

"Ons streven naar een groenere wereld wordt nu ook tastbaar op ons parkeerterrein."

De missie van Donaldson: “advancing filtration for a cleaner world”

Donaldson ondersteunt diverse sectoren bij het filteren van lucht, oliën en vloeistoffen. Hun doel is om de leidende rol op te nemen in technische vraagstukken met betrekking tot emissieloze filtratiesystemen. Door de elektrificatie van het wagenpark en het installeren van laadpalen scherpen we ons streven naar een groenere wereld aan. “Het wordt nu ook tastbaar op ons parkeerterrein”, benadrukt Geert Engelen.

"TSG heeft een perfecte service geleverd waarbij wij als klant centraal stonden."

36 laadpalen en een geslaagde samenwerking

TSG heeft, als strategische partner, het terrein van Donaldson getransformeerd door 36 hoogwaardige laadpalen te installeren van het merk Shell Recharge. Geert Engelen blikt terug op een geslaagd project: “Ik ben tevreden over de service. Ik kan zelfs zeggen dat TSG een perfecte service geleverd heeft waarbij wij als klant centraal stonden. Hun focus op klanttevredenheid was duidelijk merkbaar tijdens onze constructieve samenwerking. Op momenten dat zich uitdagingen voordeden, konden we steeds rekenen op de ondersteuning van TSG. De klantgerichtheid, de bereidheid om aan onze wensen te voldoen en de flexibiliteit maken van TSG een waardevolle partner.”

Benieuwd naar onze compacte all-in-one oplossing?

Shell Recharge biedt hoogkwalitatieve AC-laders die een compacte all-in-one oplossing bieden voor een maximaal laadvermogen voor elk voertuig.

Ontdek Shell Recharge

De werkzaamheden van TSG

  • Installatie van 36 laadpalen van het merk Shell Recharge

  • Begeleiding bij de keuring

  • Bekabelingswerken van de hoogspanningskast tot aan de stuurkasten van de laadpalen

  • Uitvoering van het technische verhaal

  • Voorbereiding van expansie

Hebt u een vraag? TSG helpt u graag!

Stel ze hier en wij nemen spoedig contact met u op.

Ja, ik heb een vraag!

"We kunnen ongeveer twee laadbeurten per dag organiseren, dat is goed voor zo'n 65 laadsessies per dag."

Elektrificatie als duurzame én economische keuze

Donaldsons keuze voor elektrificatie is niet alleen duurzaam, maar ook economisch slim. Volgens Geert Engelen zal de investering al binnen drie jaar zijn vruchten afwerpen. Bovendien ziet hij het als een aantrekkelijke investering voor werknemers en bezoekers in een wereld waar elektrische voertuigen steeds prominenter worden.

Met de transitie van atmosferische- naar elektrische motoren is de vraag naar laadinfrastructuur op de werkvloer onvermijdelijk. Het parkeerterrein van Donaldson is momenteel in transitie, maar Geert Engelen sluit verdere uitbreidingen niet uit. “We moeten voldoen aan de groeiende behoefte aan laadinfrastructuur. Met de nieuwe regelgeving dat bedrijfswagens enkel elektrisch mogen zijn vanaf 2026, worden we gestimuleerd om als bedrijf mee te gaan in dit elektrische verhaal. In België worden bedrijfswagens vaak aangeboden als onderdeel van het salarispakket. Het is een logische zet van de regering om bedrijven aan te moedigen richting elektrificatie”, licht hij toe.

Momenteel zijn er voldoende laadpunten beschikbaar op het parkeerterrein om tegemoet te komen aan de vraag. “Een typische laadduur bedraagt ongeveer vijf uur. Dit betekent dat we ongeveer twee laadbeurten per dag kunnen organiseren. Dit is goed voor zo’n 65 laadsessies per dag. De parkeerindeling is dan ook ontworpen met twee parkeerplaatsen per laadpaal, waardoor er altijd voldoende beschikbaarheid is.”

TSG heeft al de nodige voorbereidingen getroffen om een eventuele uitbreiding mogelijk te maken. “Bij een mogelijke uitbreiding zal ik zeker en vast opnieuw contact met jullie opnemen”, vult hij verder aan.

“De elektriciteit die we hier aankopen, is goedkoper dan de energieprijs die we betalen om leasewagens thuis of openbaar te laden.”

Duurzaamheid in rapporten en realiteit

Sinds het project in januari werd opgeleverd, werd op het parkeerterrein van Donaldson al meer dan 16.000 kWh aan elektriciteit geladen. Hiermee is al meer dan 13.500 ton
CO2-emissies bespaard, een concrete bijdrage aan een groenere planeet.

“Europa en aandeelhouders vereisen nu niet alleen een financiële rapportage, maar ook een duurzaamheidsrapport, wat steeds crucialer blijkt te worden voor het verkrijgen van leningen en het aantrekken van aandeelhouders”, meldt Geert Engelen. Donaldson streeft ernaar de energie-efficiëntie van hun installaties en gebouwen te verbeteren, met als doel zowel het energieverbruik te verminderen als bij te dragen aan een duurzamere wereld.

In de huidige overgang van diesel naar elektrische motoren en de elektrificatie van het parkeerterrein is de vraag naar laadinfrastructuur onvermijdelijk toegenomen. Geert Engelen benadrukt de bewuste keuze voor laadinfrastructuur op de werkplek: “De elektriciteit die we hier aankopen, is goedkoper dan de energieprijs die we betalen om leasewagens thuis of openbaar te laden. Het grote prijsverschil maakt het essentieel om zoveel mogelijk laadpalen op de werksite te installeren, zodat we het voordeligste tarief kunnen benutten. Vier jaar geleden hebben we besloten 100% groene elektriciteit aan te kopen, waardoor hier nu uitsluitend groen geladen wordt. Op deze manier willen we onze inzet voor duurzaamheid, met de elektrificatie van het parkeerterrein, opnieuw benadrukken.”

De elektrificatie van het parkeerterrein van Donaldson is niet alleen een stap richting duurzaamheid maar ook een tastbaar bewijs van hoe bedrijven met een visie actief bijdragen aan een groenere toekomst.

You are using an outdated browser . Please upgrade your browser to improve your experience.

To upgrade your browser we refer you to:

browsehappy.com Close