Hoe werkt het?

1) Het pistool wordt in de tankopening geplaatst. De details van de voertuigbadge worden door de host gevalideerd. Informatie over voertuiggegevens, kilometerstand of motordraaiuren (bij industriële voertuigen) wordt draadloos naar Fuel POS verzonden tijdens het autorisatieproces.

2) Communicatie tussen de voertuigbadge en de pistoolunit verbindt de transactie met dat specifieke pistool. Zolang de draadloze communicatie tussen voertuig en pistool gehandhaafd blijft, kan brandstof getankt worden. Het systeem controleert het brandstoftype en elimineert kruisbesmetting en onbevoegd tanken.

3) Zodra het tanken is voltooid, wordt het pistool terug in de pomp geplaatst. Er hoeven geen papieren worden getekend omdat alle tankbeurtdetails automatisch plaatselijk of op afstand worden opgeslagen. Tickets kunnen aan de pompbediende worden gevraagd.

Voertuig tag

De tag wordt bij de tankinlaat gemonteerd. De pistool-RF-unit communiceert met de voertuig tag en de vertanking begint. Zodra de communicatie tussen het pistool en de tag stopt doordat het pistool uit de tankinlaat wordt gehaald, wordt de tankbeurt direct gestopt – zelfs wanneer de gebruiker het pistool blijft inknijpen.

Voertuigbadge

De voertuigbadge is een contactloze microprocessor die in het voertuig is geïnstalleerd. Deze identificeert het voertuig voor de POS m.b.v. voertuigidentificatie, brandstoftype en betalingsinformatie. De uitlezingen van kilometerteller/kilometrage worden automatisch tijdens het tanken door de voertuigbadge naar de site controller gestuurd.

RF pistool

De pistool-RF-unit is een draadloze voorziening die over het tankpistool wordt geschoven en het tankpistool aan het systeem identificeert. Het is een robuust systeem dat eenvoudig te monteren is en geen aanpassingen van het tankpistool vereist. Alleen wanneer het juiste pistool in de tankopening wordt geplaatst zal de autorisatie goedgekeurd worden en brandstof aan het voertuig worden afgegeven.

You are using an outdated browser . Please upgrade your browser to improve your experience.

To upgrade your browser we refer you to:

browsehappy.com Close