Project

Laadinfrastructuur voor brouwerij Corsendonk Distributie

Duurzame laadinfrastructuur voor brouwerij Corsendonk Distributie in Turnhout

Brouwerij Corsendonk Distributie, gespecialiseerd in horecaleveringen, heeft onlangs geïnvesteerd in de uitbreiding van hun laadinfrastructuur om elektrische voertuigen te ondersteunen. We spraken met Stefan Keersmaekers, zaakvoerder van Corsendonk Distributie en gedelegeerd bestuurder van brasserie du Bocq. Hij vertelt zijn visie over duurzame distributie en over de recente samenwerking met TSG, die instond voor de installatie van hun laadinfrastructuur.

Laadinfrastructuur bestaande uit laadpalen van Alpitronic en Alfen geïnstalleerd door TSG

TSG Charge, van A tot Z
Onze werkzaamheden

  • Levering, plaatsing en inbedrijfstelling van een Alpitronic Hypercharger snellader en van twee dubbele Alfen laadpalen van 2 x 22kW
  • Civiele werken
  • Klinkerwerken
  • Elektrawerken (van de hoogspanningskast tot aan de laadpalen)
  • Energiemeetsysteem
  • Begeleiding bij keuring
Snellader Alpitronic

"Een uitstekende communicatie & een perfecte timing"

Stefan Keersmaekers ervaarde een vlotte samenwerking met TSG Charge. “De plaatsing van de laadinfrastructuur verliep conform de afspraken, de offertes waren duidelijk, de timing werd perfect gerespecteerd en de communicatie was uitstekend. Het was een fijne samenwerking waarbij we voornamelijk op Lucas Berghmans, de project engineer van TSG, konden rekenen. Hij reageerde enorm snel op eventuele problemen en hij zette zich volledig in voor het succes van onze laadinfrastuctuur. Hij is top en doet écht zijn best. We zijn dus zeer tevreden over onze samenwerking met TSG en over de installatie van de verschillende laadpalen.”

"Met deze laadinfrastructuur willen we elektrisch laden betaalbaar maken voor iedereen"

Stefan Keersmaekers streeft ernaar om elektrisch laden voor iedereen betaalbaar te maken in de Kempen. Ze bieden een concurrerend tarief aan van 0,48 cent per kW voor DC-laden (snelladen). “Bovendien vragen we geen opstartkosten”, benadrukt hij. Hiermee hoopt hij een breed publiek aan te trekken, van toeristen tot inwoners uit Turnhout en hun eigen medewerkers.

Laadinfrastructuur Alfen

Duurzaamheidsdoelstellingen behalen dankzij de juiste laadinfrastructuur

Voor Corsendonk Distributie is deze laadinfrastructuur een eerste stap naar een groenere toekomst. “Deze laadpalen dragen ook bij aan onze duurzaamheidsdoelstellingen. Dankzij de zonnepanelen laden we tijdens de daguren 100% groene energie, waardoor ons intern transport nu al CO2-neutraal zijn. We hebben ook een slim energiesturingssysteem die aangeeft wanneer er een tekort is aan zonne-energie voor onze laadpalen. Wanneer dit het geval is, nemen we energie van onze windmolen om de elektrische wagens van de nodige stroom te voorzien. Op deze manier kunnen we onze ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleinen.”

Snellader Alpitronic

"Dankzij laadpalen in combinatie met the last mile distribution kunnen we leveringen grotendeels groen realiseren"

Voor Stefan Keersmaekers is het duidelijk dat elektrisch rijden de toekomst is. Om die reden hebben ze gekozen om hun bedrijf van de nodige laadinfrastructuur te voorzien. “Ik geloof sterk in het last mile distribution verhaal, waarbij één distributiecentrum wordt gebruikt om leveringen te consolideren en efficiënter te maken. Met de juiste laadinfrastructuur kunnen we dit grotendeels groen realiseren. Dit systeem biedt heel wat voordelen, zoals het beschermen van de stad tegen fijn stof, minder tijdverlies bij leveranciers, een flexibele en just in time levering en een efficiëntere en stillere bevoorrading. Kortom, een win-winsituatie!”

Door de succesvolle samenwerking met TSG en de implementatie van duurzame laadpalen, zet Corsendonk Distributie een belangrijke stap richting een groenere toekomst.

TSG Charge, uw all-in partner voor een laadoplossing op maat!

TSG Charge biedt laadoplossingen, perfect afgestemd op de unieke behoeften en wensen van elk bedrijf. Een one-size-fits-all oplossing? Daar geloven wij niet in. Wij leveren, installeren, implementeren en onderhouden verschillende laadpalen.

Ik heb interesse

You are using an outdated browser . Please upgrade your browser to improve your experience.

To upgrade your browser we refer you to:

browsehappy.com Close