Hoewel aardgas ook als fossiele brandstof kan worden beschouwd, heeft het gebruik ervan als brandstof minder impact op het milieu dan traditionele brandstoffen. Het gebruik ervan is de laatste jaren steeds populairder geworden.

Aardgas wordt voornamelijk gebruikt als brandstof voor de opwekking van elektriciteit en warmte. In gecomprimeerde vorm wordt aardgas gebruikt als brandstof voor voertuigen en draagt het de naam CNG (Compressed Natural Gas).

Wanneer aardgas wordt afgekoeld tot -162°C, vormt het een kleurloze en niet-toxische vloeistof, LNG (Liquefied Natural Gas) genaamd. Door het koelproces krimpt het volume van het gas met 600 keer, waardoor het gemakkelijker en veiliger is om op te slaan en te verzenden. In vloeibare vorm ontbrandt LNG niet. Wanneer LNG zijn bestemming bereikt, wordt het bij hervergassingsinstallaties weer omgezet in een gas. LNG ontpopt zich als een kostenconcurrerende en schonere brandstof, vooral voor het zware wegtransport.

TSG beschikt, in samenwerking met de geselecteerde partners, over alle expertise die nodig is voor de installatie en het onderhoud van CNG en LNG apparatuur.

You are using an outdated browser . Please upgrade your browser to improve your experience.

To upgrade your browser we refer you to:

browsehappy.com Close