Tips en tricks voor het succesvol opstarten van een laadplein

De weg naar succes!

De wereld verandert voortdurend aan een razendsnel tempo. Elektrische voertuigen zijn niet langer een trend, maar zijn net blijvend. Meer en meer reizigers zullen gebruik maken van de elektrische wagen.

Het opstarten van een laadplein is een uitdagend maar uiterst lonend initiatief, vooral gezien de groeiende vraag naar elektrische voertuigen. Het succes van jouw laadplein hangt echter af van verschillende factoren. In deze blog delen we tips en tricks om je op weg te helpen naar een succesvol laadplein.

De perfecte plek

Zorg ervoor dat je laadplein gemakkelijk bereikbaar is voor elektrische voertuiggebruikers. Een locatie nabij snelwegen en hoofdwegen is ideaal. Of vergroot je toegankelijkheid door te kiezen voor een locatie die gelegen is aan populaire bestemmingen zoals restaurants, supermarkten, winkelcentra … Klanten kunnen op deze manier hun elektrische wagen opladen terwijl ze genieten van hun tijd.

Denk bij het kiezen van de juiste locatie ook op lange termijn. Ga na of uitbreiding van je laadplein mogelijk is. Denk dus toekomstgericht en zorg voor voldoende ruimte om extra laadpalen toe te voegen naarmate de vraag groeit.

Load balancing uitgelegd in een infographic.

Slim energiegebruik

Op basis van de verwachte vraag kan je het aantal en type laadpunten gaan bepalen. Bijkomend dien je rekening te houden met de beschikbare elektrische aansluiting. Laadpalen, en zeker snellaadpalen, vragen heel wat stroom. De aanwezigheid of mogelijkheid tot plaatsing van een hoogspanningscabine is in veel gevallen nodig.

Samen met onze experts onderzoeken we wat de mogelijkheden zijn om de beschikbare stroom zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

Dankzij slimme load balancing-systemen kunnen we overbelasting van de netcapaciteit voorkomen en efficiënt en kostenvoordelig laden.

Laden met gemak of juist snel en efficiënt

Kies je voor laden met gemak (AC-laden) of kies je beter voor snel en efficiënt laden (DC-laden)? Afhankelijk van je locatie kies je de meest geschikte laadpaal. Is het laadplein de eindbestemming van de EV-rijder en spendeert hij een langere tijd ter plaatse? Dan is een traaglader (AC-lader) meer dan geschikt. Richt je meer op on-the-go laden, dan kan de EV-rijder met een snellader (DC-lader) op enkele minuten zijn reis verderzetten.

TSG services

Reken op de service van TSG!
Steeds beschikbaar, 24/7

Je laadplein is een bron van inkomsten. Je wil uiteraard dat je laadinfrastructuur goed onderhouden wordt en dat mogelijke storingen zo snel en efficiënt mogelijk worden opgelost. De experts van TSG zorgen voor preventief onderhoud, regelmatige controle en een permanente helpdesk- en servicedienst. Verleng de levensduur van je laadinfrastructuur aanzienlijk. Op TSG kan je 24/7 rekenen.

Verken financieringsmogelijkheden

Bij het opstarten van een laadplein sta je er niet alleen voor. De wereld evolueert naar duurzamere mobiliteit en daar wil de overheid graag financiële steun bij bieden. Onderzoek dus verschillende subsidiemogelijkheden voor de installatie van jouw laadplein en informeer over fiscale voordelen die beschikbaar zijn.

ChargePay, de innovatieve betaaloplossing voor laadsessies.

Slim laden en snel betalen met ChargePay

Elektrische voertuigen zijn de toekomst en dat is geweldig nieuws voor onze planeet. Echter, met deze groei ontstaan ook nieuwe uitdagingen. Elektrische chauffeurs willen zekerheid dat er voldoende infrastructuur is om onderweg te laden, willen geen onzekerheid over de manier waarop ze de laadtransactie kunnen betalen en willen transparante communicatie over de tarieven voor de laadsessie.

De prijs van een laadsessie kan complex zijn, bestaande uit verschillende componenten zoals het energietarief, starttarief, parkeertarief, transactiekosten en roamingkosten. De moderne reiziger weet vaak niet waar hij aan toe is. Bovendien varieert deze prijsstructuur van aanbieder tot aanbieder en wordt er meestal pas achteraf gefactureerd. Dit gebrek aan transparantie maakt het moeilijk om vooraf de kosten te berekenen.

Bij TSG begrijpen we de noodzaak van transparantie en gemak in het oplaadproces. Daarom presenteren we met trots onze laatste innovatie: ChargePay. ChargePay is onze geavanceerde oplossing voor het betalen van elektrisch laden, ontworpen om jouw oplaadervaring te vereenvoudigen en te verhelderen.

Met ChargePay bieden we een eenvoudige, snelle en veilige manier om je laadsessie te betalen met de betaalmethode die het beste bij jou past. Het maakt niet uit of je je mobiele telefoon, bank-, vroegere tank- of kredietkaart wilt gebruiken. Met ChargePay ben je altijd op de hoogte van de kosten voordat je begint met opladen. Ook laadpasjes worden via ChargePay geaccepteerd.

ChargePay naast een Alfen laadpaal.

Het opzetten van een laadplein vereist zorgvuldige planning en investeringen, maar met de juiste aanpak en aandacht voor detail, kun je een waardevolle bijdrage leveren aan de groei van elektrische mobiliteit en tegelijkertijd een succesvolle onderneming opbouwen. Volg deze tips en tricks en je zal goed op weg zijn om een bloeiend laadplein te creëren dat voldoet aan ieders behoeften.

Vraag hier uw adviesgesprek aan!

Op zoek naar een laadoplossing op maat? TSG helpt u graag!
You are using an outdated browser . Please upgrade your browser to improve your experience.

To upgrade your browser we refer you to:

browsehappy.com Close