Waardevolle tips voor toekomstige TSG-techniekers, van Raphael, onze enthousiaste onderhoudstechnieker

We gingen aan de babbel met Raphael, onze enthousiaste onderhoudsmonteur voor pompen. Hij blikt terug op zijn eerste jaar bij TSG. Hij vertelt hoe zijn opstart verliep en deelt daarnaast waardevolle tips met jou als toekomstige technieker bij TSG.

"Het voelde als een kans om mezelf te herontdekken."

Hoe ben je als technieker terechtgekomen bij TSG?

Raphael: “Een ex-collega had de overstap gemaakt naar TSG. Hij vertelde me dat TSG nog techniekers zocht. Twijfelen deed ik niet! Ik heb me meteen kandidaat gesteld. Het voelde als een kans om mezelf te herontdekken na een periode van routine op mijn vorige werk.”

Wat houdt je werk bij TSG in?

Raphael: “Als Preventief Onderhoudstechnieker voer ik dagelijks heel wat taken uit, variërend van controles tot het afstellen van debieten en het vervangen van pistolen aan de pompen. Het is een zeer afwisselende en boeiende job.”

Hoe heb je je opstart ervaren?

Raphael: “Na mijn sollicitatiegesprek kreeg ik de kans om een paar uurtjes mee te volgen met een technieker. Dat gaf me de mogelijkheid om zelf te ervaren of het technische aspect van het werk bij me paste. Ik wist meteen dat dit de juiste keuze was. Nu, een jaar en twee maanden later, ben ik nog steeds tevreden en trots op mijn werk als technieker!
Vóór mijn opstart maakte ik me wel enigszins wat zorgen. Ik had geen achtergrondkennis over pompen en sprak geen woord Nederlands. Na mijn eerste dag als technieker vervaagden deze bezorgdheden al snel. TSG biedt opleidingen aan via collega’s, die écht hun best doen om alles in het Frans uit te leggen. Dit was erg geruststellend en heeft mijn vertrouwen alleen maar versterkt. Zo kon ik na vier maanden het terrein op om zelfstandig werken uit te voeren aan een tankstation. TSG begeleidt zijn nieuwe werknemers écht goed!”

"Hoewel ik voornamelijk zelfstandig werk, kom ik samen met mijn collega's altijd tot een oplossing via telefoon of video."

Hoe ziet een typische werkdag als technieker er voor jou uit?

Raphael: “Elke ochtend vertrek ik met mijn bestelwagen naar de juiste locatie. Met behulp van mijn tablet volg ik nauwgezet mijn planning, waarop precies staat welke taken of controles ik moet uitvoeren en op welk tankstation ik verwacht word. De controles vragen veel tijd, waardoor er meestal één tankstation per dag wordt ingepland. Hoewel ik voornamelijk zelfstandig werk, kan ik altijd terecht bij mijn collega’s via telefoon of video. Wanneer ik tegen een probleem aanloop, zijn zij mijn eerste aanspreekpunt. Ze doen altijd hun best om me zo goed mogelijk te ondersteunen. Samen komen we steeds tot een oplossing. Het is geruststellend om ook vanop afstand te kunnen rekenen op de steun van mijn ervaren collega’s.”

Waarom werk je graag bij TSG?

Raphael: “Er zijn heel wat zaken die ervoor zorgen dat ik graag werk bij TSG. Als technieker kan ik genieten van het outdoor werk en het ontmoeten van nieuwe mensen, iedere dag opnieuw.  Bovendien biedt TSG je de mogelijkheid tot permanent bijleren en voortdurende professionele groei. Als werknemer word je aangemoedigd om deze veranderingen en kansen te omarmen, wat ervoor zorgt dat werken bij TSG nooit saai wordt.
Daarnaast is het als technieker essentieel om over het juiste gereedschap en materiaal te beschikken. Aangezien ik op enige afstand van het hoofdkantoor woon, is het niet praktisch om het benodigde materiaal persoonlijk op te halen. Gelukkig stuurt TSG het materiaal op naar mijn thuisadres. Als er iets ontbreekt, hoef ik het maar te vragen.”

"Je wordt gezien als mens en niet als nummer."

Raphael: “TSG is een bedrijf dat betrokkenheid toont naar zijn medewerkers. Ondanks de omvang is TSG zeer toegankelijk. Ik herinner me nog de complimenten die ik ontving na mijn eerste weken als technieker. Het was fijn om die erkenning te krijgen. Ze nemen de tijd om na te gaan of je alles begrepen hebt en informeren regelmatig naar de voortgang van je opleidingen. Er is een open communicatie, waarbij feedback en interesse in jou als individu centraal staan. Je wordt gezien als mens, niet als nummer. Die regelmatige evaluaties zorgen voor een positieve werksfeer.
TSG staat bekend om zijn regelmatige festiviteiten en activiteiten. Na een jaar bij TSG te hebben gewerkt, heb ik al talloze feestjes en bijzondere evenementen mogen meemaken. Bovendien worden er tijdens de feestdagen, zoals Sinterklaas en Kerstmis, altijd speciale attenties voor de medewerkers verzorgd.”

Welke tip zou jij geven aan toekomstige collega's?

Raphael: “Wees bereid om te leren en geef niet op. Zelfs als het even moeilijk gaat of het zelfs onbegonnen werk lijkt, bijt door. Je zal snel merken dat al deze uitdagingen en groeimomenten uiteindelijk zijn vruchten afwerpen. En weet dat je er bij TSG niet alleen voor staat, er zijn altijd collega’s die je kunnen ondersteunen.’’

Wil je jezelf herontdekken en de stap zetten naar TSG als technieker?

Laat je inspireren door Raphaels ervaring en ontdek zelf de leerrijke, toffe momenten bij TSG, samen met collega's die hun best doen om je zo goed mogelijk te ondersteunen.
Grijp dus je kans en solliciteer vandaag nog door op de 'solliciteren'-knop te klikken!

Ja, il wil de stap zetten naar TSG!

You are using an outdated browser . Please upgrade your browser to improve your experience.

To upgrade your browser we refer you to:

browsehappy.com Close