Een welverdiend pensioen

In dit interview richten we de schijnwerpers op twee opmerkelijke medewerkers van TSG, Guy en Martin, die na jarenlange toewijding en inzet met pensioen gaan. In een hartelijk interview delen zij hun ervaringen, hoogtepunten en de wijze lessen die ze hebben opgedaan gedurende hun loopbaan.

Hoe ben je ooit begonnen bij TSG? 

Guy: “In totaal heb ik 48 jaar en 4 maanden bij TSG gewerkt. In 1975 kreeg ik samen met 5 klasgenoten de kans om bij TSG aan de slag te gaan. Mijn carrière begon in de productie, maar eerlijk gezegd was dit niet echt mijn ding. Gelukkig kreeg ik al snel de kans om als installateur voor Belux aan de slag te gaan en daar voelde ik me meteen thuis. Deze afdeling was destijds klein, maar TSG groeide snel in de loop der jaren. Ze hadden iemand nodig die het voortouw wilde nemen en zo werd ik benoemd tot installatiemanager. Ik heb mijn job altijd met hart en ziel gedaan. Vaak kwam ik als eerste aan en was ik als laatste weg. We werkten erg hard. Er waren zelfs dagen waarop we ’s nachts ons werk verderzetten om ervoor te zorgen dat de installatie volledig op punt stond. Natuurlijk waren het toen andere tijden.”

Martin: “Ik ben, net als Guy, meteen na mijn studies gestart. Via een advertentie kwam ik in 1985 bij TSG terecht. Na 20 jaar als monteur heb ik de kans gekregen om als supervisor aan de slag te gaan. Ik mocht het kantoor in Luxemburg mee opstarten. Dit gaf me nog meer voldoening aangezien ik dichter bij de klanten kon staan.”

Wat zijn de hoogtepunten van je carrière bij TSG?

Guy: “Ik haalde steeds veel eer uit mijn werk. Afgewerkte projecten waren voor mij telkens hoogtepunten. Na het harde werk, kan je eindelijk het resultaat zien van een goede samenwerking. Als ik één hoogtepunt moet noemen, is het de oplevering van een tankstation in Capellen. Een groot autosnelwegstation dat we met zestien collega’s in vier dagen volledig moesten vernieuwen. Dat was veel werk om op vier dagen tijd te realiseren, maar iedereen trok toen aan hetzelfde zeel. We werkten als één team samen, of het nu je shift was of niet, iedereen hielp. Uiteindelijk hebben we de deadline gehaald. Dat maakt je trots op jezelf en vooral op je team.”

Waar denk je soms nog aan terug?

Martin: “Er is nog steeds een stationsmanager waar ik regelmatig aan terugdenk. We moesten een storing oplossen, wat een hele uitdaging was. Hij zei me toen: “Ga eens kijken naar de laatste site waar je gewerkt hebt. Meestal zit daar het antwoord.” Die wijze woorden hebben ons geholpen het probleem op te lossen. Ik heb dat vaak aan mijn collega’s doorgegeven.”

Welke tip zou je geven aan een collega die start bij TSG?

Guy: “Naast installatiemanager was ik een people manager. Het is belangrijk dicht bij je collega’s te staan, zodat de drempel om problemen aan te kaarten niet te hoog is. Ook al zijn we vaak met technische zaken bezig, het menselijke aspect is cruciaal. Mijn tip is om problemen te melden aan de juiste persoon, zodat er naar een oplossing kan gezocht worden. Het is essentieel om je goed te voelen op het werk. Vorm ook een team, want je brengt samen veel tijd door. Een klik is belangrijk, anders houd je het niet vol. TSG is erg collegiaal en het gebeurt dat installateurs elkaar na het werk op andere werven helpen.”

Martin: “TSG staat voor open communicatie. Wees steeds eerlijk. Als er iets gebeurt of misgaat, breng collega’s dan op de hoogte. Niemand zal het je kwalijk nemen. Integendeel, je zal sneller tot een oplossing komen.”

Wat gaf je voldoening in je job?

Guy: “Mijn carrière kende twee grote periodes. Als installateur haalde ik voldoening uit tevreden klanten. De eerste klant die kwam tanken, gaf me telkens nieuwe energie voor de volgende installatie. Als installatiemanager vond ik het belangrijk dat mensen zich goed voelden. Een goede sfeer komt voort uit tevreden medewerkers. Wederzijds respect is uiterst belangrijk, zowel tussen bedienden als techniekers.”

Martin: “Ik deed het allemaal voor tevreden klanten. Ik ben geen haantje-de-voorste. Integendeel, ik werkte liever achter de schermen. Met de klanten ging ik graag in gesprek. Wanneer ze zeiden dat alles goed was verlopen en de installatie operationeel was, gaf me dat een goed gevoel.”

Wat was het gezelligste bedrijfsuitje? 

Guy: “Er zijn heel wat gezellige momenten geweest, maar ik moet toegeven dat ik elk jaar opnieuw uitkeek naar het personeelsfeest. Er hing altijd een gezellige sfeer en het feest ging vaak door tot in de late uurtjes. Wanneer mijn stem verdwenen was, wist ik dat het tijd was om naar bed te gaan. Op mijn eerste personeelsfeest was er nog geen overnachting. We hadden een bus geboekt, maar aan het einde wilden de installateurs niet meteen naar huis. Ze waren nog volledig in de feeststemming. Ik kreeg de opdracht om ze op de bus te zetten, maar ze stapten er aan de andere kant allemaal weer af. Sindsdien zorgt de firma voor een overnachting. Wanneer ’s ochtends iedereen tijdens het ontbijt tevoorschijn komt, wordt er vaak nog nagelachen en nagepraat over het personeelsfeest. De gezellige sfeer blijft hangen, waardoor je dag al meteen goed begint.”

Martin: “Ik sluit me volledig aan bij Guy. De personeelsfeesten waren altijd heel chic. Het was telkens een speciale avond. Daarnaast kijk ik met veel plezier terug naar mijn laatste dag. Mijn collega’s hebben hun best gedaan om me een leuke, laatste dag te bezorgen. Het was ook nog eens een ideaal moment om stil te staan bij alle mooie herinneringen.”

You are using an outdated browser . Please upgrade your browser to improve your experience.

To upgrade your browser we refer you to:

browsehappy.com Close