Blogpost – Self carwash beginnen

Self carwash beginnen? Hier moet je allemaal rekening mee houden!

Zelf een carwash uitbaten? Dat is een goed idee! Een auto is een forse investering waar we graag zorg voor dragen. De netheid van de carrosserie is daar een essentieel onderdeel van. Met een doordacht plan en een strategische locatie plukt u snel en efficiënt de vruchten van een self carwash. Maar waar moet u allemaal rekening mee houden en wat moet er geregeld worden? We zetten de belangrijkste zaken voor u op een rijtje.

Welke vergunningen heeft u nodig?

Om een self carwash te beginnen heeft u twee vergunningen nodig. De eerste is een stedenbouwkundige vergunning waarmee u toestemming krijgt om te bouwen op het door u uitgekozen stuk grond. Daarnaast heeft u ook een milieuvergunning nodig die bewijst dat uw self carwash zich houdt aan alle milieunormen. Zonder een milieuvergunning mag u geen self carwash uitbaten. Zorg er dus voor dat u een concreet plan hebt om voor te leggen. Beide vergunningen kunt u zelf aanvragen bij de gemeente. Maar u kunt er net zo goed voor kiezen om uw architect of een studiebureau de vergunning te laten aanvragen. Nadien bent u volledig gereed voor de volgende stap: de locatie van uw self carwash.

Waar mag u een self carwash beginnen? Hoeveel ruimte is nodig?

De enige plek waar u geen self carwash mag uitbaten is een industriezone. Verder is iedere locatie die u wenst mogelijk. U heeft waarschijnlijk al het nodige onderzocht qua concurrentie en aantal bewoners binnen de straal van een x aantal kilometers, om de meest
gunstige locatie te bepalen. Zodra u een locatie gekozen heeft, kan u aan de slag met uw eigen self carwash! De benodigde ruimte hangt af van het aantal wasplaatsen dat u wenst te integreren in uw self carwash. De kleinste self carwash bestaat uit 1 wasplaats en een technische ruimte. Een wasplaats is 5 meter breed en 6 meter diep en de technische ruimte is 3 meter breed en 6 meter diep. Alle wasplaatsen die u extra zou willen, worden beheerd vanuit dezelfde technische ruimte. Voor een self carwash van 3 wasplaatsen heeft u dus een constructie nodig van 18 meter op 6 meter. U kunt natuurlijk ook na verloop van tijd uw self carwash met een of meerdere wasplaatsen uitbreiden. Gezien onze self carwash moduleerbaar is, doet u dat zelfs heel snel & gemakkelijk.

Download hier uw Selfwash brochure

U ontvangt een email met de link naar de brochure met alle informatie op een rijtje.

Hoe zit het met reinigingsmiddelen?

Autoshampoo is een belangrijk onderdeel van het wasproces. Een self carwash van TSG werkt standaard met Kärcher autoshampoo. Het grote voordeel daarvan is dat de hogedrukpompen van onze self carwash ook geproduceerd zijn door Kärcher. De pompen
en de autoshampoo zijn hierdoor perfect op elkaar afgesteld, wat bijdraagt aan een optimaal wasresultaat voor de consument. Nog een voordeel van de Kärcher autoshampoo is dat de formule zeer geconcentreerd is. Dat maakt dat u per wasbeurt slechts enkele ml autoshampoo verbruikt. De dosering van de chemie gebeurt in de technische ruimte. Bij TSG heeft elke wasplaats een aparte doseerpomp, zodat ze apart aangestuurd kan worden. Het voordeel is dat bij een defect aan 1 van de pompen niet direct uw hele wasinstallatie niet gebruikt kan worden. Er zijn ook self carwashes die 1 centrale doseerunit voor alle wasplaatsen hanteren, waardoor bij een defect direct de installatie stilstaat. Ten slotte zijn alle reinigingsmiddelen hooggeconcentreerd. U heeft dus minder product nodig voor hetzelfde eindresultaat. En dat komt uw nettomarge alleen maar ten goede!

Hoe verloopt de installatie van een self carwash?

De installatie van uw self carwash verloopt vlot. In principe plaatsen we uw self carwash binnen de 2 weken. Tijdens de eerste week verzorgen we de bovenbouw. Dat is het metalen skelet van uw self carwash. Tijdens de tweede week maken we alle technische zaken in orde. Op het einde van de tweede week leggen we de laatste hand aan uw self carwash. Vanaf dat moment is hij direct te gebruiken en kunt u uw eerste klanten ontvangen.

Hoe een self carwash onderhouden?

Onderhoud ligt niet ‘vast’ omdat het afhangt van de gebruiksintensiteit van de self carwash en de wensen die u zelf heeft. Wilt u een periodieke controle uit voorzorg? Dan kunnen we dit uiteraard voor u regelen. Bij TSG kunt u verschillende soorten onderhoudscontracten afsluiten, van preventief periodiek tot full service. Elk voorstel is volledig op maat. 

Hoe snel verdient u de investering terug?

Dit is afhankelijk van meerdere variabelen; hoe groot is uw investering? Hoe groot wordt uw klantenkring? Hoe intensief wordt uw nieuwe self carwash gebruikt? Maar ook; wat gaat u zelf aanrekenen voor de verschillende wasbeurten? Bent u van plan om een self carwash te starten? Contacteer ons dan voor een verkennend gesprek. Tijdens dat gesprek kunnen we alle variabelen in kaart brengen om u een indicatie te geven van de terugverdientijd van uw self carwash in uw specifieke situatie!

Waarom beginnen met een self carwash van TSG?

Het grote voordeel aan een self carwash van TSG is dat het een volledig modulair systeem is. Wij bieden u enkele bouwblokken aan, u bepaalt vervolgens zelf de finale samenstelling van de self carwash. Een flexibele samenwerking staat voorop, waarbij we u graag
adviseren om tot de beste oplossing te komen. De self carwash kan voorzien worden van de SelfwashPay, een innovatieve betaaloplossing die gekoppeld is aan het Charlie cloud platform. Met dit systeem regelt u de betalingen, stelt u de wasprogramma’s samen en monitort u uw carwash. Maar er is meer. Binnen het Charlie cloud platform kunnen andere onderdelen van uw service station geïntegreerd worden. Zo kunnen temperatuursensoren gekoppeld worden en kunnen de betalingen voor het gebruik van uw professionele koffiemachine geregeld worden. Alle info die het Charlie platform verzamelt, staat gebundeld in een centrale app. Zo houdt u altijd het overzicht over alle systemen en kunt u ingrijpen indien nodig. Want jawel, het Charlie platform verwittigt u bij storingen of problemen. Zo blijft u altijd operationeel.

Hulp nodig?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden die TSG biedt in het selfwash aanbod? Onze experts staan u graag te woord.

Ja, ik wil graag meer informatie!

You are using an outdated browser . Please upgrade your browser to improve your experience.

To upgrade your browser we refer you to:

browsehappy.com Close