Case

Hertz Duitsland

Het grootste autoverhuurbedrijf ter wereld op een luchthaven

Hertz, het grootste autoverhuurbedrijf ter wereld, heeft TSG gekozen voor de oplossing voor brandstofwinning in hun centrum in Kelsterbach, Duitsland.

Het systeem maakt het mogelijk om bijna 100% van alle resterende brandstof in de tanks van de voertuigen veilig af te zuigen – een speciaal systeem waarin een mondstuk (één voor benzine en één voor diesel) in de tanks wordt geplaatst en zorgt voor een gecontroleerde en gedocumenteerde extractie. Belangrijke informatie, zoals werknemers- en voertuigidentificatienummers en de plaats en het tijdstip van tanken, worden verzameld en opgeslagen. Dankzij het systeem is de tijd die nodig is voor de rapportage en documentatie van alle informatie gehalveerd.

Duitslands grootste

Met het bijtanken van ongeveer 120 auto’s per dag is de site van Hertz in Kelsterbach een van de grootste van Duitsland. Het is ook de enige zelfbedieningszuil van Hertz in Duitsland waar de klant het voertuig met een lege tank moet inleveren.

Om de levensduur van de voertuigen te optimaliseren moeten de klanten de tanks van de voertuigen legen”, aldus Steffen Matchke, “is het daarom economisch gezien zinvol om alle resterende brandstoffen uit het wagenpark van Kelsterbach te kunnen halen”.

Elke maand worden 400 auto’s geleegd en dit aantal stijgt voortdurend. In 2012 koos Hertz voor TSG om de volledige oplossing te bieden voor hun uitdagingen, namelijk tanken, brandstof halen en uitgebreide rapportering en documentatie van alle activiteiten. TSG leverde ook de volledige service en expertise bij het vervangen van alle verouderde apparatuur.

Zo eenvoudig als tanken

Voor een nauwkeurige voorraadcontrole zijn twee Quantium 310 dispensers geïnstalleerd, uitgerust met Tokheim’s minimale drift TQM-meter en die zowel diesel als benzine leveren. Op de locatie was ook de Debowser van Tokheim geïnstalleerd, die brandstof uit de tanks van de voertuigen zuigt met behulp van een plunjermeter om nauwkeurige metingen te garanderen.  Terwijl de brandstof wordt weggepompt, wordt het opgezogen volume onmiddellijk op een LED-scherm weergegeven. De pomp schakelt zichzelf automatisch uit zodra de tank volledig is geleegd, met de optie van een handmatige uitschakeling.

Tokheim Debowser kan tot 40 liter per minuut in de opslagtank pompen. De stroomvoorziening en verlichting zijn allemaal gegroepeerd onder de hoofdbehuizing, gescheiden door een dampscherm dat de veiligheid in het werkgebied vergroot. Dit zorgt ervoor dat alle elektrische apparatuur uit de buurt wordt gehouden van enig contact met brandstofdampen.

“Dankzij het onttapsysteem kunnen we aanzienlijk besparen op de brandstofkosten – om nog maar te zwijgen van de daling van de uitgaven voor voertuigreparaties”, meldt de Service Manager.  “Dankzij het systeem van TSG ligt het huidige brandstofverbruik rond de 90%.

Met dit nieuwe systeem kunnen we alle gegevens zeer eenvoudig vastleggen en vervolgens beheren en vooral ook analyseren. De rapportage is niet alleen eenvoudiger geworden, maar de tijd die daarvoor nodig is, is ook gehalveerd. De verhuizing naar de apparatuur van Tokheim was zeker de juiste beslissing.

Controle en gegevenstoegang

Met behulp van Tokheim’s DiaLOG Fuel Management systeem kan een individu de ontluchtingspomp, de Q310 brandstofpompen en alle verzamelde gegevens controleren. De toegang is beperkt tot medewerkers met PIN-codes, magnetische en chipkaarten of RFID-tags. Bij Hertz zijn een token en een voertuigunitnummer nodig om in eerste instantie in te loggen, met een eenvoudig tankmenu dat daarna wordt getoond.

Gedetailleerde rapporten in de helft van de tijd

Met behulp van een PC, tablet of smartphone en de geïntegreerde software van TSG kunnen alle gegevens worden benaderd en verwerkt op elke webbrowser met een internetverbinding. De gebruiker krijgt de beschikking over voertuigvoorraadnummers, brandstofvoorraden en rapporten die vervolgens kunnen worden aangepast aan de persoonlijke voorkeuren van de gebruiker. De benodigde gegevens en het ontwerp van de interface zijn gemakkelijk toegankelijk voor de gebruiker. Dankzij de uitgebreide interface kan alle informatie worden geëxporteerd naar Excel- of SAP-programma’s en kunnen externe bestuurders-/voertuiggegevens gemakkelijk worden geïmporteerd.

Een bijzonder voordeel voor de Kelsterbach-site is de uniforme en gedetailleerde rapportage van alle gewonnen brandstoffen. Met de stijgende brandstofkosten in het achterhoofd spelen zorgvuldig voorraadbeheer en uitgebreide documentatie een centrale rol in de winstgevendheid van het bedrijf.